:: First day as a fulltime housewife ::

♡♥ Assalamualaikum.... ♡♥

Hari pertama jadi suri rumah sepenuh masa sangat la boring. Tak tahu nak buat apa. pagi bangun tido basuh baju pastu kemas rumah sikit dah siap. masak lak buat dlm pukul 11am coz juz masak tuk diri sendiri j kan. hari nie masak sambal sardin & telur goreng j. cukup la tu tuk makan sorang. nak masak banyak pon bukan ada orang nak makan. mula terfikir nak buat brownies tuk minum petang, tapi bila selak barang kat dapur susu cair da expired la pulak. so cancel la nak buat brownies. dah lama tak membaking so bila jadi fulltime house wife nie ada la masa. 

esok petang ada checkup last sebelum admit hospital. so boleh keluar cari bahan nak buat pavlova. dah lama teringin nak buat sebenarnya tapi malas menguasai diri. esok beli bahan ari rabu boleh buat. boleh bawak balik kampung. tak sure lagi balik kampung ari rabu or ari khamis. semua terpulang pada driver..ekeke. ari khamis nie cuti bagi rakyat negeri johor sempena kemangkatan almarhum sultan ismail. harap-harap la jadi pavlova tu nanti. kalau jadi nanti CikPuanIsteri share ngan korang k...

Hari nie lilttle b masih lagi selesa duduk kat dalam nie. tak ada lagi tanda yang die nak keluar. betul-betuk seronok la die kat dalam sampaikan tak reti diam. asyik main tendang-rendang j. maybe sebab da tak cukup tempat die nak main. hari nie jugak CikPuanIsteri kene cirit birit. ntah kat mana silapnye gaknye. nak kata makan benda bukan-bukan tak jugak. setakat nie da 3 kali kuar masuk toilet. tapi tak pergi klinik pon coz larat lagi.kalau malam & esok still lagi tak ok baru g klinik.

keadaan muka yang makin teruk akibat dari alergi.setiap ibu mengandung mesti akan hadapi alergi cuma jenis alergi j yang membezakan. macam CikPuanIstei kena jerawat pasir. penuh 1 muka & leher. makin nak dekat bersalin makin menjadi-jadi jerawat nie. sampaikan dah tak ada ruang lagi kat muka nie. harap la bila da deliver nanti hilang semua nie. malu woOo..!!


ok la setakat nie j dullu...esok-esok hapdet lgi...bubye...

Comments

Popular posts from this blog

:: Tanda - Tanda Bersalin ::

:: Pengalaman Pertama Kali Disahkan Mengandung ::

:: Pengalaman Bersalin Ammar Rizqy ::