Posts

Showing posts from August, 2013

:: My Breastfeeding Journy # 7 Ramadhan ::

Image
Assalamualaikum....

Alhamdulillah da nak sebulan kita berpuasa. Tinggal sehari j lagi Ramadhan nak berlalu. Ramadhan kali ni lebih bermakna kerana Ramadhan pertama kami bertiga & Ramadhan pertama bergelar Bonda pada Ammar Rizqy.

Struggle betol saya sepanjang Ramadhan ni nak menyusukan my lil cliph tu. Sekarang dah makin banyak mnyusu. Sekelip mata j boleh habis 8oz. Lepas 1 jam nanti mintak susu lagi. Ya ampun.... Dah la kurang minum air masak so susu pon tak berapa nak meriah sangat. Kalau hari biasa saya boleh dapat 10oz setiap kali pam tapi sekarang cuma 8oz tu dah paling maksima. Pernah gak just dapat 3oz. Memang kena banyak bersabar. Kadang-kadang saya jadi kedekut dengan my lil caliph. Setiap kali nak susu saya akan bagi air masak dulu. Kalau dah betul-batul melalak baru la saya bagi susu. Jahat tak saya?hehehe. Terpaksa buat camtu coz nak simpan stock untuk antar kat rumah BS esok hari. Malam pulak saya pakai stock frozen. Kalau siang hari bagi frozen ebm memang dia akan re…