Posts

Showing posts from February, 2013

:: Ammar Rizqy 《update 2 month》 ::

Image
☆★ Assalamualaikum.... ☆★

Hye sugar..!! Ari nie update pasal baby ammar masa checkup 2 month.

Ayah tolong dukung coz tempat duduk penuh. So kene berdiri.
Bonda & baby ammar. Kesian baby ammar da ngantuk tunggu lama.
I'am 2 month already..!! 5.4kg 57cm
Hobi baru sya..yeay..!!









:: my breastfeeding journy # 2 cabaran ::

Image
☆★Assalamaualaikum...☆★

Hye peeps..!! Hari nie nak cerita lagi pasal breastfeeding. Harap korang tak boring lah yerk. Rupanya masih ramai lagi orang kat luar tu yang tak faham pasal exclusive breastfeeding nie. Terutama yang duduk kat kampung. Bukan nak salahkan mereka mungkin pendedahan mengenai exclusive bf nie tak sampai pada mereka. So tugas kita la nak terangkan & tagakkan kebenaran. Banyak juga cabaran yang kena lalui. Bukan senang rupanya. Ingat dah cukup ilmu coz da banyak baca & search pasal bf nie.

1. Susu keluar sikit cukup-cukup tuk baby. Memandangkan ni la firstime bersalin so cikpuanisteri tak tahu sangat nak susukan baby. Bila baby nangis j terus bagi breast & baby ammar hisap. Cara baby hisap macam ada susu tapi bila cikpuanisteri picit nipple coz nak tengok ada susu tak ade pon susu yang keluar. Masa tu da terfikir yang kita tak ada susu. Kesian dekat baby lapar. Sedih sangat masa tu. Terdengar pulak baby ammar punya perut berkeroncong. Lagi la bertambah s…