Posts

Showing posts from November, 2012

:: Counting The Precious Day ::

Image
بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Hye sweety..!!! Dah lama tak update. Sebenarnya dah lama nak buat entry ni tapi asyik tertangguh j. Buat sikit j terbehentii pastu buat lagi tinggal lagi.hahaha. Hari tu CikPuanIsteri & Inchik Hubby ada pergi kelas keibubapaan @ atenatal class kat Klinik Kesihatan Kempas. Pagi bersiap macam biasa nak g kerja tu. Sampai klinik tu lebih kurang 8.05am, tapi kat dalam buku merah tu nurse tulis pukul 8.00am. Tapi biasa la janji orang melayu kan. Mana la ada yang tepat. nasib baik CikPuanIsteri jawa..ekekekeke .... Terus daftar nama dapat la fail yang ada isi nota & air mineral 2 botol. Masa duduk dalam bilik ceramah sambil tunggu penceramah sister ada bagi 1 paket Drypers, tapi bukan la yang banyak tu, tapi yang 2 pcs j isinya. Rasanya sample j tu . Dalam kelas ni ada lebih kurang 7 modul yang membincangkan dari awal mengandung sampai la lepas bersalin. Siap tunjuk vedeo orang tengah bersalin lagi.huhuhu

Bukan main khusyuk lag…

:: Doakan Kami..!! ::

Image
بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Hye sugar ♥♥♥♥ ~_____~ Hari tu kan CikPuanIsteri ada bagitahu yang CikPuanIsteri g checkup kan?? Dan hasil dari checkup tu sangat tak puas hati. Korang tahu kenapa??? Sebab doktor yang check tu tak best..!!!!! Dah la doktor lelaki pastu muka ketat j. Orang tanya die jawab nak tak nak j. Bengang betol.!!

Part yang lain-lain semua macam biasa la. Alhamdulillah semua okey. Tapi bila part doktor check j terus rasa down sebab doktor tu cakap CikPuanIsteri ni mukin kena duduk wad sampai bersalin nanti. Doktor tu syak CikPuanIsteri punya uri kat bawah ( Placenta Previa). CikPuanIsteri cuba terangkan balik yang masa g scan dekat Klinik Min tu plasenta tu tak tutup jalan pon & Dr. azah kata tu normal. Tapi die tak nak dengar & die cakap "minggu ni pergi balik klinik tu buat scan & minggu depan tunjuk report tu kat sini. Kalau betul previa kena admit hospital sampai bersalin & mukin kena operete". Kalau korang kat …

:: Tanda - Tanda Bersalin ::

Image
بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Hye sweety..!!! Semenjak dua menjak nie CikPuanIsteri tak berapa ada mood nak update blog. Mood pon tak berapa nak bagus. Semua benda serba tak kena. Rasa M.A.L.A.S nak buat semua benda..huargghh...!!!  Mukin sebab badan dah makin berat & susah nk bergerak. Sekarang Litlle B dah nak masuk 35 weeks. Opkos la die dah makin berat. Nak jalan pon bercinta sangat. Sakit pinggag semakin menjadi-jadi. Tadi malam sakit pinggang sampai rasa nak nangis. Tak pernah rasa camtu. Inchik Hubby tolong urut & sapu minyak angin. Maybe nie petanda awal yang Little B nak kuar.(agaknye la kot)

Memandangkan ni first baby so CikPuanIsteri tak tahu camne sebenarnya sakit nak bersalin. Selagi boleh tahan memang CikPuanIsteri tahan j la. Tak nak g hospital coz takut kena admit lak nanti. CikPuanIsteri tak pernah lagi admit kat hospital sepanjang hayat nie.hehehe.. Tapi takut gak kalau-kalau terberanak kat rumah nanti camne???ekekekeke ^____^

Ok kat…