Posts

Showing posts from January, 2013

:: my breasfeeding journy #1 keliru puting ::

Image
☆★Assalamualaikum... ☆★


Kali nie cikpuanisteri nak cerita pasal breastfeeding. Memang cikpuanisteri da niat sejak dari awal kawen kalau ada rezeki anak cikpuanisteri nak breastfeed die selagi mampu. Kalau ikut syariat sampai umur 2 tahun. So sekarang lah masanya cikpuanisteri tunaikan. Alhamdulillah lahir j little b terus pandai sucking. Hulur j nipple terus die hisap dengan jayanya. Tapi awal-awal mana la ada susu lagi. Cikpuanisteri tak putus asa, still juga bagi little b direct feed. Walaupon nipple masa tu da melecet & berdarah. Sangat menguji ketahanan mental & fizikal.

Dala kita kurang sihat, anak pulak asyik menangis lapar. Rasa sangat sedih masa tu. Memnag rasa down gilosss. Kalau korang nak tahu cikpuanisteri kene tahan kat hospital 5 hari. Nie semua sebab masalah platlet cikpuanisteri yang merundum dengan mendadak. Setiap hari lebih dari 3 kali doktor akan cucuk tuk ambil darah. Yang sedihnya baby ammar pon terpaksa duk kat hospital jugak. Akhirnya hari ke 5 dapat ju…

:: Wahai Suami ::

☆★ Assalamualaikum... ☆★

* Jika seorang isteri menangis dihadapanmu, itu berarti dia tidak dapat menahannya lagi...
* Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..
* Jika kau membiarkannya pergi,dia tidak akan kembali menjadi dirinya yg dulu, selamanya!
* Seorang istri tidak akan menangis dgn mudah, kecuali di depan org yg sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!
* Seorang istri tidak akan menangis dngan mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu, dia akanmenurunkan rasa EGOnya.
* Wahai suami2,jika seorang istri pernah menangis krnmu,tolong pegang tangannya dng penuhpengertian. Karena dia adalah org yg akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam ...
* Wahai suami2, jika seorang istri menangis karenamu, tolong jng menyia nyiakannya.* Mgkn, krn keputusanmu, kau merusak kehidupannya.
* Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis krnmu. Lihatlah jauh kedlm matanya. Dptkah kaulihat dan kau rasakan SAKIT yang …

:: Cameron Highlands ::

Image
☆★ Assalamualaikum... ☆★


Hye uolls..!!! Hari ni nak cerita pasal percutian ktorg lagi. Harap korang tak muntah hijau lak dengar cerita kami ni. Kali ni ktorang berangan nak g Cameron Hihglands la konon. Nak g petik stoberi & makan buah yang segar sambil hirup udara yang sejuk gitteuw. Oleh sebab nak merasa kelebihan yang kami ada sebagai penjawat awam ktaorg pon setuju nak book Rumah Peranginan Persekutuan. Book dari awal tahun coz rumah tu selalu j penuh. Masa tu tak tahu lagi yang CikPuanIsteri ni pregnant. Sama la macm kes nak g Sabah hari tu. Rumah tu memang sangat la murah. So dah boleh jimat kan??


 Bila dah lulus terus la buat bayaran coz takut nanti terlepas pulak. Nak dapat lagi dah la susah. Cadangnya ktaorg nak g ngan kazen CikPuanIsteri. Nk bercuti ramai-ramai la kononya.



.
Bila semua settle dah start berangan dah nie.ekeke.. CikPuanIsteri memang kuat berangan. Tetibe j dapat good news yang CikPuanIsteri pregnant. Masa tu tak ingat lagi pasal nak g Cameron Highlands nie …

:: Pengalaman Bersalin Ammar Rizqy ::

Image
☆★ Assalamualaikum.. ☆★

Korang baca tajuk j mesti korang dah tahu yang CikPuanIsteri kat mana sekarang kan?? alkisahnya CikPuanIsteri dah masuk wad kat Hospital Sultanah Fatimah Muar. Kisahnya camnie...

19.12.2012
05:00am

trjaga dari tido coz inchik hubby bangun buang air. tetiba rasa cam ada benda mengalir. ingatkan keputihan biasa coz sejak akhir-akhir nie memang banyak jugak keputihan keluar. so ingat nak ignore j. tetibe lak ada rasa nak kencing. bila g j toilet tengok kat panties ada darah. fresh blood..!!! ada la dalam 2@3 tompok. hati da mula cuak. bila buang air tengok kat toilet bowl ada lg darah berketul. masa nie memang dah kompom la nak bersalin. terus kejut inchik hubby tunjuk kat die darah atas katil.

sebenarnya dari malam lagi dah rasa sakit perut. tapi tak ada la sakit sangat. mula-mula ingatkan lapar coz semalam memang tak makan nasi pon. so ignore j la. mana la tahu sakit nak bersalin kan.lagi pon sakit masih boleh tahan lagi. teringat orang pesan kalau ada tanda nak…