Posts

Showing posts from May, 2013

:: Ammar Rizqy 《5 Months 》::

Image
☆★ Assalamualaikum... ☆★

Hye sugar..!! Hari nie 21.05 so my lil caliph dah 5 bulan 1 hari. Sekejap j kan? Dah boleh tambah lagi nie..ooppss..!!ekekeke. Masih lagi minum susu ibu. Lagi sebulan nak cukup 6 bulan. Tak sabar nak buat solid food die.

Saya kini bebas menjelajah dunie..!!!
Mari kita mengemas baju..yahooo.!!!
My lil southern tiger player..hehehe I'm 7kg already :)

Semalam kena cucuk lagi. Kesian dia..hehehe. Alhamdulillah tak demam. Selama ni pon kalau inject memang tak demam. Ok ni hapdet sepantas kilat j. Sebenarnya cikpuanisteri ngah kursus ni. Nextime update lagi yerk..!! Adios~





::My Breastfeeding journy #4 Nursing Strike / EP Mom::

Image
Assalamualaikum...

Ok hari tu CikPuanisteri ada cerita pasal Ammar tengah nursing strike kan? Kejam celik kejam celik dah nak masuk sebulan Ammar camtu. Tak pe la selagi ammar nak minum susu bonda pon bonda dah cukup syukur. So nampaknya bonda kena la usaha lebih sikit dari biasa. Kena pam setiap 3 jam tanpa gagal.Termasuk la tengah malam. Ok biasanya CikPuanIsteri akan pam mula dari pukul 12.00am - 3.00am - 6.00am - 9.00am - 12.00pm - 3.00pm - 6.00pm pastu sambung balik 12.00am. Setiap hari cam tu la CikPuanIsteri buat. Mula - mula memang terasa susah coz sebelum ni senang j kan direct feeding. Nie terpaksa korbankan waktu tidur tuk bangun pam. Minggu pertama memang mencabar sampai CikPuanIsteri kena migrain. Baru nak sesuaikan diri la ktekan.Sekarang memang kena jaga kesihatan tuk pastikan susu tak drop. Sebulan lebih lagi nak cukup 6 bulan. Kalau boleh iar lah sampai 2 tahun. Semoga Allah permudahkan urusan menyusuku..amin...

Apa tu nursing strike???


Anda dan bayi telah beberapa bu…

Ammar rizqy《4 months》

Image
☆★ Assalamualaikum...☆★

Halloooo...lama rasanya tak dating ngan korang. Malas nak buat mukadimah panjang so juz straight to the point j. Ammar dah masuk 4 bulan. Sekejap j kan??? Sekarang ammar dah pandai meniarap tapi lom pandai maju lagi. Juz golek-golek j. Makin manja pon ada jugak.hehehe.

6.6kg Tinggi tak tahu berapa coz nurse tak ukur lak.
Ammar da makin berat. Kalau dulu rak ada stroller pon ayah sanggup dukung tapi sekarang stroller wajib bawa kalau nak g jenjalan. Ayah pon da surrender nak dukung ammar. Fuhhh mahu hilang deria rasa kalau kena dukung ammar pusing gaint.ekekeke.

Kepanasan..!!!
Sekarang ni cuaca tak menentu. Kejap panas kejap hujan. Nie la keadaan ammar setiap kali balik rumah mak tok. Nak pakaikan baju panas so kesian. Ru yang bukak baju die. Kita yang dah besar ni pon tak boleh tahan apa lagi si comel nie kan. Nie ammar baru j sembuh dari selesema. Kesian dia asyik meragam j. Cikpuanisteri pakaikan die garlic sock & sapu kan kunyit kat batang hidung. Guna k…