Posts

Showing posts from August, 2012

:: Sakit ::

Image
بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Morning Dears..!! Ari nie CikPuanIsteri ada checkup. Kesihatan tak berapa nak elok. Batuk , selesema, sakit tekak, sakit sendi & sakit dada. Dah berapa malam tak dapat tido. Asyik terjaga batuk & sakit dada. Hari Isnin dah pergi jumpa doktor & ambik ubat. Tapi masih sama juga. Harap-haraplah hari ni checkup ok. Takut juga kalau kene admitted. Tak pernah seumur hidup CikPuanIsteri admitted. Sangat tak larat dalam keadaan macam ni. Rasa nak baring & tidor j. Nasib lah esok cuti 3 hari sempena Hari Merdeka. So petang ni lepas checkup terus balik kampung. Mudah-mudahan la cepat sembuh penyakit ni. Amin.. Risau juga kedaan babay kat dalam ni. Masa pergi jumpa doktor sempat juga scan. Dah dapat juga tengok gender baby..hehehe...Setakat ni gender baby adalah dirahsiakan. Doktor kata kedaan baby semua ok. Perkembangan babay pon normal. Plasenta masih dekat bawah tapi akan naik bila baby pusing nanti. Amin....




p/s :-
-doak…

:: Checklist Keperluan Baby & Bonda ::

Image
بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Diam tak diam dah seminggu raya. Semua orang dah update entry pasal raya. CikPuanIsteri baru j nak update.hahaha. Raya tahun nie tak ada snap gambar langsung. Ntah kenapa tak ada mood sangat. So tak adalah yang nak dikongsi. Semalam CikPuanIsteri balik JB awal coz nak elakkan jam. Biasa la bila dah ramai yang cuti nie mesti jalan nk balik Jb jam. Sedangkan hujung minggu biasa pon boleh jam jugak apatah lagi musim perayaan camni.Sampai j rumah Inchik Hubby pon mula la mengemas balang-balang kuih raya. CikPuanIsteri pulak sibuk kemas baju. Waaaa...!!! sangat letih.!!! . Keadaan CikPuanIsteri pon tak berapa nak sihat. Boleh pulak kene flu & batuk. Ni angkara minum ais yang berlebihan masa g beraya la. Sekarang terimalah padahnya.

Lepas maghrib j semua terbongkang depan tv kepenatan. Sambil-sambil tengok tv tiba-tiba terfikir pulak kalau My Little B dah keluar nanti boleh lagi tak manja-manja dengan Inchik Hubby??? Nanti mesti In…

:: Selamat Hari Raya Aidilfitri ::

Image
بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Tinggal dua hari lagi nak raya. Mood kerja dah tak ada yang ada sekarang ni mood nak raya.Korang cuti raya lama tak? CikPuanIsteri ambik seminggu je cuti, cukup  lah tu kan. Tahun ni giliran yara rumah mertua dekat Sentul. Tahun lepas dah beraya dekat kampung. Dah ada suami ni kene la raya bergilir-gilir la kan? Tak kisah raya mana pon sama j, yang penting raya.hehehe

Syukur tahun ni raya pertama kami bertiga walaupon My Little B masih dalam perut lagi. Tak dapat la kutip duit raya. Nanti Bonda tolong kutip untuk baby yerk. Tak adalah lagi CikPuanIsteri dengar soalan cepu cemas yang berbunyi "bila nak dapat anak ni?". Kalau tak jenuh nak jawab soalan yang diluar bidang kuasa kita ni. Raya kali ni serba sederhana, tak banyak pon yang di shoping. Lagi pun kami sibuk sikit dengan bisnes kuih Tart Nanas. Ye tahun ni tahun pertama kami buat bisnes kuih Tart Nanas. Alhamdulillah sambutan menggalakkan jugak. Rezeki anak kami m…

:: Kisah Kami ::

Image
بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Hari tu dah cerita pasal persiapan hai raya, hari ni nak cerita pasal persiapan nak sambut besday Inchik Hubby pula semalam. Gift sume dah cari tinggal tunggu nak bagi j. Tapi agak kecewa sebab gift yang ditempah lambat sampai. Dah bagitahu kalau boleh sampai sebelum 10 hb tapi 9hb bari die pos. So memang la sampai lambat. Ingat die pos pakai pos laju tapi rupa-rupanya die pos pakai G***X. Agak sedih la jugak coz dalam hati dah berkobar-kobar nak bagi surprise dekat Inchik Hubby masa birthday die tapi semalam baru gift tu sampai.

Meningkat lagi umur Inchik Hubby.Teringat masa pertama kali jumpa Inchik Hubby, masa tu CikPuanIsteri baru j umur 14 tahun. Inchik Hubby plak baru j habis study & umur die 23 tahun. Tak terpikir pun yang kami akan kahwen macam sekarang.hahaha..CikPuanIsteri masa tu kanak-kanak ribena lagi . terpisah selama 3 tahun & akhirnya bertemu semula. Tula kan oarang tua-tua dah cakap kalau dah jodoh tak ke…

:: Raya Oh Raya ::

Image
بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Kejam celik kejam celik dah masuk minggu ke dua kita puasa. Tinggal lagi 2 minggu nak raya. Korang da buat persiapan lom? Tahun ni CikPuanIsteri macam tak excited sangat nak raya maybe dalam keadaan CikPuanIsteri macam ni so malas nak g merayap cari barang-barang untuk persipan raya.

Minggu lepas Ichik Hubby da cakap awal-awal yang minggu ni nak kemas rumah tuk raya. Mesti ramai yang kata awal lagi kan coz ada lagi 2 minggu. Sebenarnya minggu depan nak balik rumah mak coz mak nak munjung .So kene la tolong mak kan. Ade yang tak tahu ke munjungtu ape? Munjung adalah salah satu adat orang jawa setiap kali nak raya. Kita akan masak & hantar ke rumah-rumah jiran & saudara mara. Nanti diorang pun akan balas jugak. Biasanya kalau dekat kampung atau kawasan yang ramai jawa mesti ada buat. terpulang pada kita nak masak apa. Tahun ni mukin mak masak nasi ayam j kot. Sebab nak senang.hahaha

Sambung balik pasal Inchik Hubby kemas ru…