Bahagia Selamanya

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Ammar Rizqy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Muhammad Aiman Rifqy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

:: Sakit ::

Thursday, August 30, 2012

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Morning Dears..!! Ari nie CikPuanIsteri ada checkup. Kesihatan tak berapa nak elok. Batuk , selesema, sakit tekak, sakit sendi & sakit dada. Dah berapa malam tak dapat tido. Asyik terjaga batuk & sakit dada. Hari Isnin dah pergi jumpa doktor & ambik ubat. Tapi masih sama juga. Harap-haraplah hari ni checkup ok. Takut juga kalau kene admitted. Tak pernah seumur hidup CikPuanIsteri admitted. Sangat tak larat dalam keadaan macam ni. Rasa nak baring & tidor j. Nasib lah esok cuti 3 hari sempena Hari Merdeka. So petang ni lepas checkup terus balik kampung. Mudah-mudahan la cepat sembuh penyakit ni. Amin.. Risau juga kedaan babay kat dalam ni. Masa pergi jumpa doktor sempat juga scan. Dah dapat juga tengok gender baby..hehehe...Setakat ni gender baby adalah dirahsiakan. Doktor kata kedaan baby semua ok. Perkembangan babay pon normal. Plasenta masih dekat bawah tapi akan naik bila baby pusing nanti. Amin....




p/s :-
-doakan CikPuanIsteri cepat sembuh yerk..amin...



:: Checklist Keperluan Baby & Bonda ::

Monday, August 27, 2012

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Diam tak diam dah seminggu raya. Semua orang dah update entry pasal raya. CikPuanIsteri baru j nak update.hahaha. Raya tahun nie tak ada snap gambar langsung. Ntah kenapa tak ada mood sangat. So tak adalah yang nak dikongsi. Semalam CikPuanIsteri balik JB awal coz nak elakkan jam. Biasa la bila dah ramai yang cuti nie mesti jalan nk balik Jb jam. Sedangkan hujung minggu biasa pon boleh jam jugak apatah lagi musim perayaan camni.Sampai j rumah Inchik Hubby pon mula la mengemas balang-balang kuih raya. CikPuanIsteri pulak sibuk kemas baju. Waaaa...!!! sangat letih.!!! MyEm0.Com. Keadaan CikPuanIsteri pon tak berapa nak sihat. Boleh pulak kene flu & batuk. Ni angkara minum ais yang berlebihan masa g beraya la. Sekarang terimalah padahnya.

Lepas maghrib j semua terbongkang depan tv kepenatan. Sambil-sambil tengok tv tiba-tiba terfikir pulak kalau My Little B dah keluar nanti boleh lagi tak manja-manja dengan Inchik Hubby??? Nanti mesti Inchik Hubby dah sibuk layan Litlle B. Mood jeles dengan anak sendiri muncul tetibe. Boleh gitu??? Sengal sekejap.hahahaha...

My Litlle B dah masuk 6 bulan. Sekejap j masa berlalu. Jap lagi dah nak bersalin pula. 9 bulan bukan lama sangat pon. Barang kelengkapan baby satu apa pon belum beli lagi. Ingat lepas raya nie baru nak g beli. Takut jugak kalau beli last minit nanti ada j yang tertinggal. Perkara pertama kena buat dulu Checklist Tul Little B. Yela barang die la yang paling banyak kena beli nanti. Barang Bonda sikit j & barang Ayah lagi sikit.hehehe

Barang-barang Litlle B :

  1. Pampaers Newborn
  2. Baju siang/malam (ingat nak beli 0-3 months terus coz baby kan cepat besar)
  3. Seluar siang/malam
  4. Booties & Mitten
  5. Barut
  6. Bedung
  7. Lampin
  8. Cloth Diapers (cadangan dari Inchik Hubby)
  9. Selimut
  10. Tilam & bantal
  11. Bedak , lotion & mandian (set product jhonsons baby)
  12. Minyak YuYi (wajib kot ni)
  13. Botol susu (walaupon nak breastfeed tp saje j nk standbay awal tuk naik kerja nanti)
  14. Tisu Basah
  15. Sapu tangan
  16. Tuala mandi
  17. Breastpump 

Barang-barang Bonda :

  1. Set bersalin (bonda dah pilih Nona Roguy)
  2. Bengkung (mak punya ada lagi so jimat tak payah beli)
  3. Kain batik
  4. Breast Pad 
  5. Tuala kecik
  6. Seluar dalam
  7. Maternity pad
  8. Mak bidan

Barang-barang Ayah :

  1. Servis kereta
  2. Duit secukupnya (paling penting)
  3. Tenaga tuk jaga Bonda & Little B
Setakat ni j la yang terlintas dekat kepala otak CikPuanIsteri. Tapi tak tahu la kalau ada yang tercicir. Kalau ada yang terkurang nanti tolong bagtahu lah yerk.

p/s :-
-Doakan CikPuanIsteri, Inchik Hubby & Little B sihat selalu.. amin....

:: Selamat Hari Raya Aidilfitri ::

Thursday, August 16, 2012

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته



Tinggal dua hari lagi nak raya. Mood kerja dah tak ada yang ada sekarang ni mood nak raya.Korang cuti raya lama tak? CikPuanIsteri ambik seminggu je cuti, cukup  lah tu kan. Tahun ni giliran yara rumah mertua dekat Sentul. Tahun lepas dah beraya dekat kampung. Dah ada suami ni kene la raya bergilir-gilir la kan? Tak kisah raya mana pon sama j, yang penting raya.hehehe

Syukur tahun ni raya pertama kami bertiga walaupon My Little B masih dalam perut lagi. Tak dapat la kutip duit raya. Nanti Bonda tolong kutip untuk baby yerk. Tak adalah lagi CikPuanIsteri dengar soalan cepu cemas yang berbunyi "bila nak dapat anak ni?". Kalau tak jenuh nak jawab soalan yang diluar bidang kuasa kita ni. Raya kali ni serba sederhana, tak banyak pon yang di shoping. Lagi pun kami sibuk sikit dengan bisnes kuih Tart Nanas. Ye tahun ni tahun pertama kami buat bisnes kuih Tart Nanas. Alhamdulillah sambutan menggalakkan jugak. Rezeki anak kami mukin.kekekeke

Habis dah sebulan berpuasa. Rasa macam sekejap je kan. Puasa kali ini CikPuanIsteri tak masak.Setiap kali nak buka Inchik Hubby akan beli kat bazar j. Bukan malas tapi tak ada mood.hahaha. Alasan semata-mata okkeyy..!! nasib la Inchik Hubby tak kisah. Cayang Inchik Hubby ketat-ketat..!! Pengalaman puasa sepanjang pregnant pon setakat ni ok. Walau pon tak cukup sebulan atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan tapi tak la banyak macam wanita biasa. My Little B pon dah semakin aktif kat dalam ni. Asyik nak main j. Bila ayah datang nak main dengan B die senyap pulak. Kesian Inchik Hubby coz tak dapat rasa lagi B bergerak. Setiap kali ayah letak tangan kat perut bonda B mesti berhenti main.hehehe. Pandai B sakat ayah yerk. Berat masih belum naik lagi. Aduh risau betol. Sepatutnya waktu macam ni dah naik berat. Raya nanti nak makan banyak-banyak haraplah berat boleh naik.

Hari ni mood nak buat kerja pon dah tak ada. Mood raya dah sampai.kihkihkih. Esok kerja halfday coz nak balik kampung awal kalau tak nanti jalan sesak. Balik Sentul hari Sabtu. Best nak balik kampung..!! Mak masak buka apalah agaknya. Tak sabo nak makan ketupat dengan sambal @ kuah kacang. Waaahhh sedapnya..!!




Seperti sebuah perjalanan hidup,
semua yang telah terjadi tak mungkin terulang.
Semua yang pernah terucap pun pasti berbekas..
hanya doa ku..semoga setiap kesalahan yang kulakukan diampuni oleh Nya
DENGAN INGATAN TULUS IKHLAS DARI CIKPUANISTERI & INCHIK HUBBY



~SALAM LEBARAN UNTUK SEMUA BLOGGERS & READERS ~

:: Kisah Kami ::

Tuesday, August 14, 2012

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته



Hari tu dah cerita pasal persiapan hai raya, hari ni nak cerita pasal persiapan nak sambut besday Inchik Hubby pula semalam. Gift sume dah cari tinggal tunggu nak bagi j. Tapi agak kecewa sebab gift yang ditempah lambat sampai. Dah bagitahu kalau boleh sampai sebelum 10 hb tapi 9hb bari die pos. So memang la sampai lambat. Ingat die pos pakai pos laju tapi rupa-rupanya die pos pakai G***X. Agak sedih la jugak coz dalam hati dah berkobar-kobar nak bagi surprise dekat Inchik Hubby masa birthday die tapi semalam baru gift tu sampai.

Meningkat lagi umur Inchik Hubby.Teringat masa pertama kali jumpa Inchik Hubby, masa tu CikPuanIsteri baru j umur 14 tahun. Inchik Hubby plak baru j habis study & umur die 23 tahun. Tak terpikir pun yang kami akan kahwen macam sekarang.hahaha..CikPuanIsteri masa tu kanak-kanak ribena lagi MyEm0.Com. terpisah selama 3 tahun & akhirnya bertemu semula. Tula kan oarang tua-tua dah cakap kalau dah jodoh tak kemana. Tak payah susha-susah nak menacari die datang sendiri bila tiba masanya. 5 tahun kenal & 3 tahun bermadu kasih  akhirnya kami ambil keputusan tuk menamatkan zaman bujang bersama. ceeewahh..!!! So berlangsung majlis yang simple & sederhana pada 10.10.2010. (teringat masa nak nikah Tok Kadi tanya dah berpapa lama kenal so CikPuanIsteri pon jawab la dah 8 tahun, Tok Kadi boleh kata dah lama kenal baru nak kawen???hehehe...sengih j la..)

Melalut la plak.hahaha.. mengimbau kenangan zaman gemilang dulu-dulu.hahaha. Sangat bersyukur kerana dikurniakan suami macam Inchik Hubby (ayat standrad para isteri buat suami die..x caya korang google la..hehehe)

Zaman baru-baru nak bercinta
Ok tak kitaorg dulu-dulu??Nanti kalau de masa CikPuanIsteri hapdate gambar mase kitaorg baru-baru bertentang mata..hahaha..Tapi korang jangan gelakkan pulak. Muka sememeh j mase tu al-maklumlah mase tu sekolah lagi. Ok la nanti ada masa CikPuanIsteri hapdate gambar gift yang CikPuanIsteri bagi dekat Inchik Hubby tercinta. Sekarang nak siapkan kerja dulu coz nak cuti raya.


Tetibe j rasa nak nyanyi lagu ni...

Di matamu ku berharga
Kau perlakukan aku
Lebih dari mencintai dirimu

Di dekatmu ku merasa
Bahagianya aku
Dapat ruang cintamu

Hanya kamu saja
Yang mampu begitu
Tulus
Mengerti aku

Kau sempurna bagiku
Tak kurang sesuatu
Kau terima apa adaku

Ku sempurna bagimu
Tak kurang sesuatu
Cinta bersatu

Gayamu
Sifatmu
Cara mencintaiku
Yang membuatku diriku jatuh cinta padamu

:: Raya Oh Raya ::

Sunday, August 5, 2012

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Kejam celik kejam celik dah masuk minggu ke dua kita puasa. Tinggal lagi 2 minggu nak raya. Korang da buat persiapan lom? Tahun ni CikPuanIsteri macam tak excited sangat nak raya maybe dalam keadaan CikPuanIsteri macam ni so malas nak g merayap cari barang-barang untuk persipan raya.

Minggu lepas Ichik Hubby da cakap awal-awal yang minggu ni nak kemas rumah tuk raya. Mesti ramai yang kata awal lagi kan coz ada lagi 2 minggu. Sebenarnya minggu depan nak balik rumah mak coz mak nak munjung .So kene la tolong mak kan. Ade yang tak tahu ke munjungtu ape? Munjung adalah salah satu adat orang jawa setiap kali nak raya. Kita akan masak & hantar ke rumah-rumah jiran & saudara mara. Nanti diorang pun akan balas jugak. Biasanya kalau dekat kampung atau kawasan yang ramai jawa mesti ada buat. terpulang pada kita nak masak apa. Tahun ni mukin mak masak nasi ayam j kot. Sebab nak senang.hahaha

Sambung balik pasal Inchik Hubby kemas rumah. CikPuanIsteri memang tak tolong.hehehe.. Bukan sebab malas tapi citarasa kami berbeza. CikPuanIsteri nak buat A nanti Inchik Hubby kate B pulak. So kitorang decide Inchik Hubby j yang kemas rumah. CikPuanIsteri pulak duk goyang kaki j. Dan yang paling penting tak kacau Inchik Hubby kemas. CikPuanIsteri memang suka nak menyakat Inchik Hubby.

Pagi-pagi lepas subuh Inchik Hubby da mulakan operasi dia. CikPaunIsteri lak sambung membuta.hahaha.. Bangun j tido tengok Inchik Hubby da sipa kemas dapur. Habis semua pinggan mangkuk dia keluarkan. Dah macam orang buat kerja kawen. Tapi tak kiasah la nanti Inchik Hubby kemas la balik kan MyEm0.Com .

habis semua die da keluarkan & basuh

abaikan dapur CikPuanIsteri yang kecik nie

tunggu kering nak masuk balik dalam kabinet

Itu baru part dapur. Belom lagi part bilik. Rumah ni ada 3 bilik so korang imagine j la Inchik Hubby kemas macam mana.hahaha

barang2 dalam bilik 3 @ bilik solat

Kosong dah bilik solat..abaikan body yg sexy 2.hehehe
guest room

guest room

Raungtamu lom kemas

besepah lagi lon siap kemas

Apa korang nak tengok master bedroom????? Oh itu rahsia.hahaha. Mana boleh tunjuk dekat orang kan? Itu privasi kami.hehehe. Raya nanti jemput la datang rumah yerk. Tapi kalau nak datang kene la bagitahu awal takut kita orang tak de kat rumah pulak. Ok nak nyakat Inchik Hubby kemas rumah. Baby Waving Bye Bye
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Widgets

CikPuanNuffnang