Posts

Showing posts from September, 2013

:: Wordless Saturday →hapdet gambar baru Ammar Rizqy← ::

Image
Assalamualaikum...

Ok hari punye entry just nak memenuhi permintaan Ummi Irfan yang comey nie..hehehe
Lama sangat tak hapdet gambar my lil calpih nie..

Muka budak demam. Geram tengok muka dia macam nie. Rasa nak gigit j..

Demam-demam pon still aktif lagi. Dapat rumah baru yeay..!!

Tengok la muka pelik dia masa ikut Marhaban (Baraan orang jawa kata) keluarga.
OK bye.... ;)

:: Sepintas Lalu ::

Image
Assalamualaikum....

Sekian lama tak hapdet blog ni. Bukan tak sudi tapi tak berkesempatan j. Mood lak asyik la kelaut. Actually saya & Lil Caliph tak berapa sihat sejak Raya hari tu. Raya pertama dah mula rasa sakit tekak. Kan musim panas masa raya tu. Pastu g raya rumah orang semua pakat keluarkan ais. Nak tak nak terpaksa la minum jugak kan jaga hati tuan rumah katenye. Ntah kenapa sejak lepas bersalin nie kalah betul dengan ais. Minumnye ciput j tapi kesannye lama woOoO... Lepas tu makan pulak kuih raya yang berminyak-minyak mana la tak gatal tekak ni.

Nie dah dekat sebulan saya batuk. Lama kan???? Sebabnya saya tak ambik apa-apa ubat pon.huhuhu.. Breastfeeding mommies tak boleh suka-suka ambik ubat k. Ada banyak sebab sebenarnya. Salah satunya boleh sebabkan susu kurang. Tu yang sriau j dengor.. So saya cuba natural remedy sajoorrkk. Saya minum hot lemon & banyak makan buah-buah yang kaya Vit.C. Sampai sakit badan saya asyik batuk j memanjang. Minta-minta lah batuk nie bai…