Posts

Showing posts from July, 2012

:: Olimpik 2012 Ada Unsur Freemason?? ::

Image
بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Sekarang tengah sibuk hangat pasal Sukan Olimpik London. Masa pembukaan CikPuanIsteri tak tengok pon. Tak kuasa nak nengok pagi-pagi buta uolll...lagi la bulan puasa ni, lebih baik bangun sahur j. Apa yang tengah kecoh sekarang ni ramai yang kata Sukan Olimpik kali ni ada unsur Freemason/Illuminati.

Telah dikhabarkan bahawa Dajjal laknatullah dan wazirnya telah berada di London untuk acara gilang gemilang Olimpik 2012. Mereka telah lama membuat persiapan untuk acara ini sejak dahulu lagi kerana melalui acara sukan antarabangsa inilah, mereka dengan mudahnya mengumpul penduduk seluruh dunia bagi menjayakan agenda mereka untuk menyihir seluruh dunia.

Bandar London telah dipilih kerana London adalah pusat segala agenda jahat mereka dalam merosakkan seluruh dunia selama ini. manakal tahun 2012 pula adalah tahun yang sangat signifikan bagi mereka. Ia adalah tahun yang dimana Dajjal laknatullah telah bebas daripada rantai yang mengikat…

:: Checkup : 19 Weeks ::

Image
بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Macam yang CikPuanIsteri dah bagitahu dalam en3 yang lepas hari ni CikPuanIsteri kene g checkup. Kali ni CikPuanIsteri kene g sorang j coz Inchik Hubby ada meeting & tak dapat nak teman. Macam biasa pagi-pagi dah siap. Sampai klinik dalam pukul 8:00am terus ambil nombor. Korang agak-agak CikPuanIsteri dapat nombor giliran berapa??? Giliran yang ke 56 okeyyyy...!!! Datang punye la awal pon dapat nombor 56. Frust...!!!

Lepas ambil nombor terus g bilik atas coz kene ambil darah sebelum minum air gula. Memang CikPuanIsteri tak pausa hari ni. Lepas da minum tu tertunggu-tunggu juga nama dipanggil. Tapi tak de pon. Sampai la dah kene ambil darah kali kedua pukul 10:00am pon nama masih belum di panggil. Lama gila tunggu sempat jugak CikPaunIsteri g membuang.hehehe. Lebih kurang dalam pukul 11:00am baru nama CikPaunIsteri di panggil. Check tekanan adrah ok 110/70, Hb pon ok 12.6, berat tak berapa ok coz tak naik 77.5. Yang lain-lain …

:: Sehari Sebelum Puasa ::

بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Alahamdulillah tadi malam sempat juga buat 2 biji Caremak Cake tuk bawa g office hari ni. Sehari sebalum pausa memang kitaorg ada buat potluck. Boleh dikatakan setiap tahun buat. Macam biasa masing-masing ambil bahagian. Wajib kene bawa something dari rumah. CikPuanIsteri pon ambil bahagian juga tapi ambil menu yang CikPuanIsteri power j la.

Nak masak tak berapa nak power sangat, so CikPuanIsteri ambil langkah berjaga-jaga dengan bawa Caremal Cake j. Barang memang dah ada dekat rumah so senang j la kan. Memang CikPuanIsteri suka simpan barang-barang tuk buat cake ni kat rumah. Kebetulan memang CikPuanIsteri dah niat nak bawa something sebelum puasa tuk CikPuanIsteri & Inchik Hubby bawa g office.Saja nak jamah kawan-kawan sebelum puasa. Nak tengok gambar tunggu yerk. Tengok dulu gambar yang lama dekat sini.

Ok la CikPuanIsteri nak g rewang dulu dekat pantry. Kang de masa CikPuanIsteri hapdate ok..

:: Repeat MGTT...Oh NO..!!!!! ::

بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

En3 sebelum nie CikPuanIsteri ada cerita pasal MGTT. Korang tahu tak pa MGTT. Bagi ibu-ibu yang pernah mengandung or tengah mengandung mesti tahu apa tu MGTT. Mesti korang suka MGTT kan???hahaha Ok jom kite tenagok apa MGTT. MGTT adalah singkatan bagi Modified Glucose Tolerance Test atau ujian saringan toleransi gula. Biasanya diorg akan panggil ujian nie minum air gula. Ujian nie akan dibuat untuk memastikan kandungan gula dalam darah tak berlebihan ketika mengandung. So dari sini kite boleh tahu sama ada ibu tersebut ada kencing manis or tak. Sape yang kena ambil ujian ni?? Mestilah ibu mengandung..hehehe..dengan faktor-faktor berikut :- berumur 25 tahun keatas. (sekarang sape yg preggy 25 tahun keatas WAJIB buat )Mempunyai masalah diabetes/kencing manis sebelum mengandung/hamil.Sejarah keluarga. (mak or abah or adk beradik..mak CikPuanIsteri ada diabetes sebab tu la kene buat ujian nie =(  )Mempunyai berat badan yang berlebihan…

:: Puasa & Kehamilan ::

Image
بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Kejam celik kjam celik dah nak puasa. Rasa macam baru j puasa tahun lepas. Ramdhan kali nie terasa angat sayu.Entah kenapa, tapi memang sangat terasa kesayuan tu. Tahun lepas Ramdhan pertama bergelar isteri dan tahun ni Ramadhan pertama bagi kami bertiga termasuk my little B. Syukur yang tak terhingga diatas kurnian-NYA.

Ramadhan kali ni sangat berbeza kerana CikPuanIsteri berpuasa berbadan dua. Setkat ini Alhamdulillah segalanya ok. CikPuanIsteri boleh ajar my little B untuk berpuasa sama ngan bondanya & my little B sangat memberi kerjasama. Sebelum CikPuanIsteri berpuasa CikPaunIsteri da siap-siap cari info untuk berdebat dengan Inchik Hubby.hahaha...Inchik Hubby bising bila CikPuanIsteri nak puasa. Inchik Hubby kate kesian kat little B coz nanti die lapar kat dalam. Entah mane fakta yang Inchik Hubby dapat pon tak tahu la.

Ok CikPuanIsteri Kongsi sikit pasal kehamilan & puasa ni :-

Hukum Wanita Hamil Berpuasa


Kebanyakan …

:: Irma & Redza Berbulan Madu ::

Image
بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Hari nie CikPuanIsteri masih lagi nak cerita pasal Irma Hasmie & Redza Shah. Kali nie pasal dorg nie g berhoney bulan di Gold Coast, Australia. D'Haja sangat baik hati sebab sponsor dorg g honey bulan. Sapa yang tak nak kalau ada orang nak sponsor kan????






Sangat qute & romantik kan diorang nie. Kenapa la dulu mase CikPuanIsteri kawen tak ada orang nak sponsor g honey bulan camnie. Kalau tak kan seronok.hehehe.


p/s :-


malam nie jangan lupa tengok masterchef celebritie final yerk.




:: Irma Hasmie & Redza Shah ::

Image
بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
Mukin dah agak lambat jugak CIkPuanIsteri nak hapdet pasal mereka. Ntah kenapa tetibe dapat pulak idea nak buat entry pasal mereka ni. Tapi CikPuanIsteri tak kesah pon kalau korang nak kate dah basi. Yang penting memang CikPuanIsteri suka.hehehe
Sangat teruja bila tengok gambar-gambar mereka nie. Terasa macam CikPuanIsteri pulak yang kawen.mode berangan disitu =) Boleh dikatakan setiap hari CikPuanIsteri akan buka web yang ada gambar diorg. Tengok pastu cakap dengan baby dalam perut nanti keluar kalau gugurl ikut muka Untie Irma & kalau boboy ikut muka Uncle Redza. Mak bapak muka jawa anak muke Irma.hahaha..kau hadooo???kelasss gituew..!!!



Sweet =)




Touching sangat tgk vedeo nie






:: Bila Inchik Hubby Mengidam ::

Image
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته



Ujung minnggu yang agak meletihkan. Hujung minggu lepas CikPuanIsteri & mak ada buat projek kuih raya bukan sebab nak raya tapi sebab ada orang yang mengidam. Biasa bagi wanita mengandung pasti akan rasa mengidam. Tapi kali ni bukan CikPuanIateri yang mengidam, I.C.H.I.K H.U.B.B.Y pula yang mengidam.hahaha. Masa mula-mula pregnant dulu ada juga doa supaya CikPuanIsteri tak ada ngidam benda yang pelik-pelik adn susah nak cari. Alhamdulillah setakat ni tak ada ngidam benda bukan-bukan. 
Bila Inchik Hubby da mule merengek nak mkan Tart Nanas tak sampai hati pula kalau tak buat. Pujuk suruh beli yang ada jual tak nak pulak. Ade jugak minta tunggu sampai raya nanti, tapi dia tak nak jugak. Inchik Hubby nak juga kuih tart hasil tangan CikPuanIsteri, Tak sudah-sudah merengek nak kuih tu. Mula la rasa tak sampai hati. So CikPuanIsteri dengan bantuan mak pon buatlah kuih tart. Kat sini CikPuanIster nak share resepi kuih tart versi CikPu…

:: Honey Bulan ::

Image
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته




Hari ni layan je la entry yang CikPaunIsteri copy dari blog lama yang dah sewel..hahaha..akibat dari xde idea nak tulis apa.

Rasanya ramai da yg tau CikPuanIsteri xde g mane kan? Pada yang tak tahu nani g mane meh nani bgtau.. Sebenarnye CikPuanIsteri g LANGKAWI Saje j g jenjalan + (honey = bulan)..hehehe
Firstime g langkawi best la gak..