Posts

Showing posts from June, 2013

:: Ammar rizqy 《6 months》

Image
Assalamaualaikum...


Ok nie hapdet terlambat sikit. Da lama dah my lil caliph turn to 6 months. Actually dah 10 hari lepas. My lil caliph membesar dengan sihatnya walaupon nampak macam kurus j. As long my lil caliph active & sihat kira ok la kan.

7.7 kg 70 cm

Nampak macam kurus tapi bila timbang naik 0.7 kg kau. Banyak la jugak tu kan. Makin banyak akal yang dia dapat. Kadang-kdang tak menang tangan nak melayan.


Musim panas ni memang jarang pakaikan my lil caliph baju bak kata orang Johor belengging.hehehe.. Kesian dia panas berpeluh-peluh. Lagi-lagi waktu dia tengah lasak sibuk main sampai nak suruh tido pon susah. Karang bila da penat main baru la meragam nak tido.

Ammar kata kalau nak cepat pandai gigit la buku tu nanti semua ilmu dalam buku boleh meresap denngan jayanya..!!
Tengok la gaya muka tak bersalah gigit buku tu. Bonda beli buku bukan untuk digigit sayang oiii.. Tak tahu la kenapa sekarang suka sangat masukkan barang dalam mulut. Apa yang ada kat tangan semua masuk mulu…

:: My Breastfeeding Journey #5 Pam Ketika Outstation ::

Image
بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Hye peeps..!!! huarghhhhh~~ menguap panjang setelah sekian lama tak hapdet blog.mhuahaha. Syok ari nie dapat hapdet blog guna komputer kat UTHM nie. Apa cikpuanisteri buat kat sini?? Bukan sambung study lagi yerk tapi ada kursus 3 hari kat sini. 
Firstime berjauhan dengan may lili caliph mula-mula rasa lain sangat. Coz da biasa dengar rengekan manja si kecik tu bila tak dengar sehari j rasa macam nak meroyan. Masuk hari kedua semuanya macam biasa. Dah tak rasa sangat. Lagi pun  masa tengahari Inchik Hubby ada datang bawa lil caliph coz nak ambik susu. Terubat la jugak rindu dengan lil caliph.
Walaupon jauh ngan lil caliph kewajipan sebagai seorang ibu tetap juga kena laksanakan. Jadual mengepam ada sikit lari la coz ikut kesesuan tempat & masa. Nak cari port pon lambat sikit coz tak biasa lagi dengan tempat ni.Cikpuanisteri gun spectra 3 tuyang mrnjajau cari soket elektrik. Ingat nak hapgred ke Rumble Tuff tapi tengok review …