Bahagia Selamanya

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Ammar Rizqy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Muhammad Aiman Rifqy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

:: Ammar rizqy 《6 months》

Sunday, June 30, 2013
Assalamaualaikum...


Ok nie hapdet terlambat sikit. Da lama dah my lil caliph turn to 6 months. Actually dah 10 hari lepas. My lil caliph membesar dengan sihatnya walaupon nampak macam kurus j. As long my lil caliph active & sihat kira ok la kan.

7.7 kg
70 cm


Nampak macam kurus tapi bila timbang naik 0.7 kg kau. Banyak la jugak tu kan. Makin banyak akal yang dia dapat. Kadang-kdang tak menang tangan nak melayan.


Musim panas ni memang jarang pakaikan my lil caliph baju bak kata orang Johor belengging.hehehe.. Kesian dia panas berpeluh-peluh. Lagi-lagi waktu dia tengah lasak sibuk main sampai nak suruh tido pon susah. Karang bila da penat main baru la meragam nak tido.


Ammar kata kalau nak cepat pandai gigit la buku tu nanti semua ilmu dalam buku boleh meresap denngan jayanya..!!

Tengok la gaya muka tak bersalah gigit buku tu. Bonda beli buku bukan untuk digigit sayang oiii.. Tak tahu la kenapa sekarang suka sangat masukkan barang dalam mulut. Apa yang ada kat tangan semua masuk mulut. Bila kita tak bagi dah pandai merajuk nangis. Bijak betul anak bonda ni. Since my lil caliph da masuk 6 months ni so da boleh la makan solid food. Saya sangat la excited bila ammar da mula makan. Ok kang saya tulis entry lain k pasal first solid food untuk ammar.

Ammar dah minta adik...OoOopPpPsSsS...!!!!

Orang dulu-dulu kata kalau baby da mula hisap ibu jari kaki tu tandanya dah minta adik.ekekeke... Sebenarnya baby nak explore diri dia. Sebelum nie tak berjaya nak tarik kaki masuk dalam mulut. Tapi sekarang kacang j dia buat. Siap berbunyi-bunyi lagi kalau dia tengah khusyuk. Macam-macam kerenah anak bonda nie. Tak sabar mak tubggu keletah dia yang lain. Setiap hari ada j benda baru yang dia belajar.


P/s :
-agak-agak kalau dapat adik ok x??mhuahahaha ketawa gatal ;p

:: My Breastfeeding Journey #5 Pam Ketika Outstation ::

Wednesday, June 12, 2013

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Hye peeps..!!! huarghhhhh~~ menguap panjang setelah sekian lama tak hapdet blog.mhuahaha. Syok ari nie dapat hapdet blog guna komputer kat UTHM nie. Apa cikpuanisteri buat kat sini?? Bukan sambung study lagi yerk tapi ada kursus 3 hari kat sini. 

Firstime berjauhan dengan may lili caliph mula-mula rasa lain sangat. Coz da biasa dengar rengekan manja si kecik tu bila tak dengar sehari j rasa macam nak meroyan. Masuk hari kedua semuanya macam biasa. Dah tak rasa sangat. Lagi pun  masa tengahari Inchik Hubby ada datang bawa lil caliph coz nak ambik susu. Terubat la jugak rindu dengan lil caliph.

Walaupon jauh ngan lil caliph kewajipan sebagai seorang ibu tetap juga kena laksanakan. Jadual mengepam ada sikit lari la coz ikut kesesuan tempat & masa. Nak cari port pon lambat sikit coz tak biasa lagi dengan tempat ni.Cikpuanisteri gun spectra 3 tuyang mrnjajau cari soket elektrik. Ingat nak hapgred ke Rumble Tuff tapi tengok review ada yang ok ada yang tak. Masih berbelah bahagi lagi. Ada sesapa yang guna Rumble Tuff boleh kongsi ngan saya review selepas mommies guna.hehehe


Hari pertama cikpuanisteri pam kat masjid besar UTHM. Kalau korang lalu depan UTHM mesti perasan masjid warna biru. Mukin agakjanggal coz semua student & Cikpuanisteri sorang j nursing mama kat situ. Ke hulu ke hilir duk bawak bag pam. Tak kisah la apa orang nak kata yang penting kewajipan tetap dilaksanakan.


Hari kedua ulak kita orang kena move out dari makmal komputer perpustakaan UTHM coz Sultan Johor nak datang rasmikam library nie. Library nie adalah library terbesar kat asia tenggara. So kita orang move kat kolej kediaman student belakang McD parit raja tu. Tak ada la jauh mana pon. Kat situ dala computer lab juga. Masa ni cuak juga coz kar tempat ni tak tahu kat mana surau. Kalau tak ada surau naya la mak nak oiii~~ Kat mana nak mngepam nanti. Nasib baik ada surau kat situ. UTHM ada buat rumah kedai sebagai surau. Fuhh lega~~

Hotel pula tak ada sediakan peti coz hotel bajet. Pening lagi kepala nak cari peti sejuk. Tetibe teringat lak kat loby hotel ada jual aiskrim. Terus malam tu turun bawah tanya boleh tak tumpang susu kat peti & receptionist tu kata ok. Syukur Alhamdulillah.. Allah permudahkan lagi urusan kami. Setiap kali pam susu tu cikpuanisteri tak hantar terus tapi tunggu next session. Susu tu tahan 3 jam dalam suhu bilik. Lagipon bilik tu ada aircond kan.

Hari nie last day..yahooo..!!! Dapat pulak anugerah peserta kedua terbaik sepanjang kurusus nie.huahuahua. Dapat gift. Yeay..!!! walaupon hanya pendrive 8GB pon gift jugak kan :p Kesian lil caliph kena tinggal ngan mak tok & ayah 3 hari nie. Tak sabar nak gomol budak kenit nie. Tunggu bonda balik yer sayang Ok la setakat nie dulu. Kang ada lagi benda nak story kita sambung yerk. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Widgets

CikPuanNuffnang