Bahagia Selamanya

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Ammar Rizqy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Muhammad Aiman Rifqy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

:: Ammar rizqy 《6 months》

Sunday, June 30, 2013
Assalamaualaikum...


Ok nie hapdet terlambat sikit. Da lama dah my lil caliph turn to 6 months. Actually dah 10 hari lepas. My lil caliph membesar dengan sihatnya walaupon nampak macam kurus j. As long my lil caliph active & sihat kira ok la kan.

7.7 kg
70 cm


Nampak macam kurus tapi bila timbang naik 0.7 kg kau. Banyak la jugak tu kan. Makin banyak akal yang dia dapat. Kadang-kdang tak menang tangan nak melayan.


Musim panas ni memang jarang pakaikan my lil caliph baju bak kata orang Johor belengging.hehehe.. Kesian dia panas berpeluh-peluh. Lagi-lagi waktu dia tengah lasak sibuk main sampai nak suruh tido pon susah. Karang bila da penat main baru la meragam nak tido.


Ammar kata kalau nak cepat pandai gigit la buku tu nanti semua ilmu dalam buku boleh meresap denngan jayanya..!!

Tengok la gaya muka tak bersalah gigit buku tu. Bonda beli buku bukan untuk digigit sayang oiii.. Tak tahu la kenapa sekarang suka sangat masukkan barang dalam mulut. Apa yang ada kat tangan semua masuk mulut. Bila kita tak bagi dah pandai merajuk nangis. Bijak betul anak bonda ni. Since my lil caliph da masuk 6 months ni so da boleh la makan solid food. Saya sangat la excited bila ammar da mula makan. Ok kang saya tulis entry lain k pasal first solid food untuk ammar.

Ammar dah minta adik...OoOopPpPsSsS...!!!!

Orang dulu-dulu kata kalau baby da mula hisap ibu jari kaki tu tandanya dah minta adik.ekekeke... Sebenarnya baby nak explore diri dia. Sebelum nie tak berjaya nak tarik kaki masuk dalam mulut. Tapi sekarang kacang j dia buat. Siap berbunyi-bunyi lagi kalau dia tengah khusyuk. Macam-macam kerenah anak bonda nie. Tak sabar mak tubggu keletah dia yang lain. Setiap hari ada j benda baru yang dia belajar.


P/s :
-agak-agak kalau dapat adik ok x??mhuahahaha ketawa gatal ;p

0 TQ for the kisses:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Widgets

CikPuanNuffnang