Bahagia Selamanya

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Ammar Rizqy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Muhammad Aiman Rifqy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Ammar rizqy《4 months》

Saturday, May 11, 2013
☆★ Assalamualaikum...☆★

Halloooo...lama rasanya tak dating ngan korang. Malas nak buat mukadimah panjang so juz straight to the point j. Ammar dah masuk 4 bulan. Sekejap j kan??? Sekarang ammar dah pandai meniarap tapi lom pandai maju lagi. Juz golek-golek j. Makin manja pon ada jugak.hehehe.

6.6kg
Tinggi tak tahu berapa coz nurse tak ukur lak.

Ammar da makin berat. Kalau dulu rak ada stroller pon ayah sanggup dukung tapi sekarang stroller wajib bawa kalau nak g jenjalan. Ayah pon da surrender nak dukung ammar. Fuhhh mahu hilang deria rasa kalau kena dukung ammar pusing gaint.ekekeke.

Kepanasan..!!!

Sekarang ni cuaca tak menentu. Kejap panas kejap hujan. Nie la keadaan ammar setiap kali balik rumah mak tok. Nak pakaikan baju panas so kesian. Ru yang bukak baju die. Kita yang dah besar ni pon tak boleh tahan apa lagi si comel nie kan. Nie ammar baru j sembuh dari selesema. Kesian dia asyik meragam j. Cikpuanisteri pakaikan die garlic sock & sapu kan kunyit kat batang hidung. Guna kunyit hidup tau bukan kunyit serbuk. Alhamdulillah 3 hari j terus kering hingus. Masa tengah seleswma ammar refiuse direct feeding. Langsung tak nak menyusu direct. Kalau masuk botol laju j dia minum. Mukin hidung dia tersumbat tu yang tak selesa nak menyusu kot. Ataupon dia tak dapat bau ketiak masam bonda dia nie tu yang tak feel nak menyusu..ekekekeke... Selesema dah ok nie die nak jugak menyusu. Alhamdulullah..... takut jugak kalau dia refuse terus. Jauh lagi perjalanan kami ni. Doakan perjalanan kami dipermudahkan yerk...amin.... Kang cikpuanisteri buat entry khas untuk post nursing strike. Tunggu ada kelapangan lah yerk.


Ammar fun time..!!!

Nie la waktu pebret ammar ngan ayah. Jangan tengok lama sangat malu ammar nanti.hehehehe. Memang kalau Inchik Hubby ada cikpuanisteri tak mandikan. Sekarang ammar dah pandai pegang tab mandi die tu. Bukanain bising lagi setiap kali mandi. Syok sangat la tu. Kalau boleh tak nak naik langsung. Memanh betul-betul la suka budak kecik ni.


Masa ni ammar baru j kena selesema.
 Musim kot coz tengok ramai sangat orang selesema.

Ok la sampai sini jerk. Kang len kali tulis lagi.tak tahu la bila dapat update lagi Doakan ammar nak direct feeding balik yerk..amin... Adios~~~






0 TQ for the kisses:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Widgets

CikPuanNuffnang