Bahagia Selamanya

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Ammar Rizqy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Muhammad Aiman Rifqy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

:: Bila Nak Keluar Nie?? ::

Friday, December 14, 2012
 ☆★Salam...☆★

Hari ni dah masuk minggu ke 40 CikPuanIsteri pregnant. Maknanya dah 10 bulan???? Tu jangkaan j la. Semalam ada checkup, so macam biasala rutin setiap kali checkup. Ntah camne semalam hampir nak kantoi ngan nurse coz tak pegi buat urine test.hahaha.. Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jugak. Sebabnya Ibu yang datang cek perut banyak tapi bekas urine sikit j. So mesti ada yang tak buat urine test.hehehehe. Ala lagi pon minggu lepas kan dah buat, so kira ok la kan minggu nie tak buat. Leceh la nak buat urine test nie.

Ok first nak mntak ampun kalo de salah ejaan coz kali nie hapdet guna henpon lg. Maybe lepas nie banyak hapdet guna henpon j. Hari nie hari last kerja, minggu depan da start cuti 3 bulan. Memandangkan due pon da sampai tapi tak bersalin lagi adalah lebih baik merehatkan diri kat umah. Dah tak larat nak bawak perut lg.ekekeke. Tahun depan 18.03.13 baru masuk kerja lagi. Lama giloss cuti. →sbnarnye nak taip prenggan yg nie kat atas tu tapi da trtaip kat sini lak..so konon korang baca la yang nie dulu ekk←

→Sambung balik dari perenggan pertama←
Nak dijadikan cerita sebenarnya CikPuanIsteri dah overdue sbnarnye. so nurse juz bagi masa seminggu j lagi. kalo lepas seminggu tak bersalin jugak kene la serah diri kat hospital. alahai redha j la dengan apa yang berlaku. da tak boleh nak pikir apa lagi sekarang nie. yang paling penting baby selamat & sihat. tu k yang terfikir dalam kepala otk. dah tak nak pikir benda lain lagi da. nurse bagi tempoh sampai ari jumaat kalao tak bersalin sila serah diri kat hospital pilihan hati. tak kisah la hospital mana yang CikPuanIsteri nak. sekarang nie doa baby kuar sebelum jumaat minggu depan
. kot2 la baby nak kuar 20.12.2012.hehehe..tak dapat 12.12.2012 pon tak apa lah kan. apa lah yang ada pada tarikh. yang penting semuanya selamat.

Hospital kami da decide nak pilih yang mana. tapi bukan la hospital private, sepital gomen jerk. memandangkan ktorg nie kj gomen so dapat la guna GL. ala kalo kat sepital private po sakit jugak.huhuhu..so ktorg decide kalo bersalin kat JB ktorg pilih Hospital Sultan Ismail. in case la kalo ktorg lom balik muar lagi. ktorg pilij hospital nie sebab tak ramai oramg sangat. ada yang kate hospital nie xde doktor pakar kalau nak di bandingkan dengan Hospital Sultanah Aminah. ktorang ada pergi survey kat HSA kebetulan masa tu kawan inchik Hubby baru dapat second baby & masuk wad kelas pertama. tu pon kire boleh tahan crowded. nie kan pulak wad second class. ntah camne gaknye. maklumlah kte nie kuli j mane layak duk first class.ekekeke...kalo kat HSI xde la ramai msna. so ada la privacy sikit. nie kite da la sakit dengan orang ramai lagi tak ke bertambah serabut. CikPunIsteri tak suka sangat tempat yang ramai orang. boleh tension dibuatnya. Kalo sempat balik muar lak mestila g Hospital Pakar Sultanah Fatimah. da tu j sepital yang ada kat muar tu. lagi pon Inchik Hubby da amek kursus rakan suami tuk teman CikPuanIsteri maduk labour room nanti.

 boleh dikatan semuanya da ready. tinggal tunggy little b j nie. die j yang lom ready nak keluar tengik dunia. sedap sangat agaknye duk kat dalam perut bonda nie. bondanya pulak banyak lemak. so sedap j la die landing. doakan baby keluar sebelum hari jumaat minggu depan yerk..amin.. macam-macam dah cuba. air selusuh dah minum, air akar fatimah pon sah jugak, banyakkan jalan sampai bengkak kaki nie ha, tak tahu nak buat apa lagi. Inchik Hubby kate kalau da tibe masanya nanti pandai la baby keluar...


akar fatimah yang da direndam


♡♥♡♥doakan segala urusan kami didunia & diakhirat dipermudahkan..aminn ♡♥♡♥

□CikPuanIsteri nak mnta maaf kalau selama ni ada buat salah sama ada sengaja or tak. halalkan makan minum CikPuanIstero selama nie.doakan kami selamat..aminn□

2 TQ for the kisses:

Ibu Kembar said... [REPLY]

semoga selamat deliver hendaknyer...sayapon dulu lg 3 hari nak sampai tarikh due baru la baby nak kuar...surat masuk wad doc dah bagi siap2 klu baby xmo kuar gak sebelom due..hehe sabar...dia nak dok lama sket lam perot kot

CikPuanIsteri said... [REPLY]

@Ibu Kembar mntak2 la baby kuar sblm 22hb..amin...kalo x mmg kne serah diri la jwbnya..suka sgt die duk dlm prot..hehehe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Widgets

CikPuanNuffnang