:: Ammar Rizqy belah mulut ::


بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Hye dears..!! Da dekat seminggu tak hapdet... Sekaramg nie tengah bz yang amat, so tak banyak masa nak hapdet. Hari Selasa & Rabu CikPuanIsteri terlibat dengan kursus Fitrah Insaniah kat Kompleks KDN. Ala sama j ngan tempat CikPuanIsteri kerja cuma beza blok j. Kursus ni anjuran KDN. Kira menarik gak kursus ni, tak rugi la join. Kursus ni dikendalikan oleh pakar motivasi Tn. Hj. Samsudin bin Mohamed ( Pak Din ). Pak Din ni kire famous la jugak coz sellau masuk tv tapi tv 1 la. Bagi cikpuanisteri lak ni la firstime kenal Pak Din ni.



Orangnya sangat friendly tapi kadang-kadang agak garang. Sebenarnya bukan garang mana pon lebih kepada tegas j. Banyak input yang cikpuanisteri dapat dari kursus nie. InsyaALLAH nanti cikpuanisteri kongsikan dengan korang yerk. 


CikPuanIsteri sangat kagum dengan Pak Din nie coz beliau berjaya didik anak-anak beliau menjadi orang yang berjaya. Kalau tak silap Pak Din ada 7 orang anak & semuanya kerja sebagai doktor & Jurutera. Hebatkan?? Pak Din asal dari Peserai, Batu Pahat j pon. Sapa kata orang kampung tak boleh berjaya?? Tapi sekarang beliau dah tinggal kat Putrajaya.

Hari pertama dah rasa kagum dengan Pak Din. Balik j rumah excited cerita ngan Inchik Hubby. Apa yang teringat masa tu semua CikPuanIsteri cerita kat Inchik Hubby. Nasib baik tak cair taik telinga Inchik Hubby.ekekeke


Eh kenapa ada terselit budak debot ni lak???? Apa kena mengena dengan Pak Din???



Nak dijadikan cerita masa hari kedua tu pagi-pagi lagi Inchik Hubby dah text CikPuanIsteri tanya kursus habis pukul berapa. Ingatkan nak ajak CikPuanIsteri g jalan or g mana. Rupanya Inchik Hubby ada hajat nak bawa Ammar jumpa dengan Pak Din. Nak ambil berkat katanya. So dalam berani campur takut CikPuanIsteri tanya la Pak Din masa break minum pagi. Saja j mencuba nasib. Alhamdulillah Pak Din nak. Pak Din siap pesan bawak kurma tuk belah mulut Ammar. Terima kasih Pak Din..!! Mudah-mudahan tempias la kejayaan Pak Din kat Ammar nie..amin.. Masa pak din belah mulut ammar tak sempat lak snap pict. Muka ammar selamba badak j macam tak ada perasaan. Lepas tu puas la 1 dewan dukung dia gilir-gilir. Ammar suka latu kena dukung..hehehe


Ha!! tengok budak bijak nie. Suka sangat hisap jari. Geram j tengok. Lepas menyusu pon still hisap jari gak. Raya nak gigit-gigit j jari comel die tu. Kalau tak ada orang layan nie la kerja budak bijak ni. Mula-mula dia akan mengiring dulu pastu baru masuk jari kat mulut. So untuk membenteras gejala hisap jari ni CikPuanIsteri pakaikan balik mitten. Tapi dia hisap pulak mitten tu. Lagi la kotor kan. Sabar j la~


Ntah apa la yang di pikirkan sampai khusyuk sangat tak endah orang sekeliling. Ada orang kata baby memang macam tu coz dia nak explore jari die. Sat g die g masukkan jari kaki lak. Ada makna tu.ekekeke.. Tapi memang dari dalam perut Ammr suka hisap jari. Ingat lagi masa dah dekat due g scan die duk hisap jari. Doktor pon cakap khusyuk betul anak awk hisap jari ^___^.

Comments

  1. irfan pun suka isap jari...baby isap jari comel je kan...

    stakat ni saya biarkan je dulu..biar die explore, tapi pasni kena cegah slowly la, takut jd habit lak kan hisap jari...=)..

    org kata baby isap jari ni cerdik..=)

    ReplyDelete
  2. @Aine Ainun tu la pasal...lps nyusu pon die blh hisap jari..pling tak syok kalo die nak tido tu hsap jari nk layan mata kot...rsau la kalo jd habit nanti...huhuhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

:: Tanda - Tanda Bersalin ::

:: Pengalaman Pertama Kali Disahkan Mengandung ::

:: Pengalaman Bersalin Ammar Rizqy ::