Ammar Rizqy《update 3 month》

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Morning uolls..!! Pagi Khamis yang ceria..ekekeke. Sekajap j masa berlalu dah masuk 3 bulan dah may lil caliph nie. Rasa macam baru lepas bersalin lak..ekekeke

Layan Ammar kat klinik.

Berat : 6.2kg
Tinggi : 42cm

Pandai tak ayah bedung Ammar??? -__-'

Wakeup early in the morning =)

Makin lama makin debot anak Bonda ni. Setakat ni Ammar tak pernah demam lagi. Kena cucuk pon tak demam. Masa nurse cucuk die ada bekalkan ubat demam & suro bagi kat Ammar bila balik nanti supaya Ammar tak demam. Tapi CikPuanIsteri tak bagi pon kat Ammar. Baby bawah 2 tahun tak boleh makan ubat hokey..!! Tak paham kanapa nurse tu suro bagi..aisy~~~ CikPuanIsteri percaya yang susu ibu dah cukup untuk buat antibodi Ammar kuat. Dalam masa 3 bulan j dah 2 kali ganda berat masa lahir. Berkat susu ibu agaknye. Alhamdulillah setakat ni Ammar masih lagi menyusu dengan susu ibu. Mudah-mudahan dapat susukan Ammar sampai umur Ammar 2 tahun setengah. Jauh lagi perjalanan tu. Ya Allah permudahkan segala usaha kami di dunai & di akhirat.. Amin..

P/s:-
-sesape yang nak kurus dengan cepat, jimat, sihat & dapat pahal caranya mudah j.--->> Susukan anak anda secara exclusive <<--- InsyaALLAH berat badan anda akan kurus dengan sihat. (untuk wanita sahaja. Lelaki dilarang mencuba)MyEm0.Com 

Comments

  1. Ye...sy mkin berselera skrg..tp nmpaknys bdn ok...hebatnya susu ibu=)...


    Lg sihat alhmdulillah....
    Irfan naik x sampai sekilo bln ni.

    Pndainya ayahnya bedung=)


    Aahla...pasaipa die bg ubat... ade orgkn sebelum p cucuk baby, die bg mkn ubt demam. Pelik jugak.. ermmmm...

    ReplyDelete
  2. @Aine Ainun senangkn nk kurus..hehehe

    ayahnya kata buat syarat j biar die x hisap jari...suka betol ammar hisap jari sekarang ni...

    pelik kan??sy pon pelik gak pasal dorg bg ubat demam tu..su ambik j pastu simpn dlm fridge buat koleksi..hehehe

    ReplyDelete
  3. salam perkenalan....tahniah n selamat menjadi bonda mithali untuk ammar....insyallah eika pn bakal bersalin untuk kali ke2....anak pertama tak rasa menyusu sbb tak nak...rasa menyusahkan n anak dah besar baru rasa menyesal...insyallah anak yang bakal lahir nie akan diberikan susu sepenuh...insyallah jika diizinkan ALLAH....

    jemput singgah blog eika yer....

    http://atikarafina.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. @eika_jps Wassalam...Tq ieka...insyaALLAh ieka msti boleh susukn baby bakal lahir..yg da lpas tu xpe la...smoga urusan kita dipermudahkan..amin...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

:: Tanda - Tanda Bersalin ::

:: Pengalaman Pertama Kali Disahkan Mengandung ::

:: Pengalaman Bersalin Ammar Rizqy ::