:: Konpius ::


بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Morning Dears..!! Salam Merdeka. Berkat doa semua kesihatan CikPuanIsteri dah bertambah baik. Terima kasih kepada yang mendoakan kesihatan CikPuanIsteri. Bestnye cuti, rasa malas nak naik kerja tadi pagi. Mata pun kelat j nak bangun pagi. 3 hari cuti penuh dengan aktiviti. Hari Jumaat pergi Jelai 3, N.9 beraya rumah pakcik. Sabtu pulak penuh dengan kenduri kawen rumah kawan-kawan. Ahad pergi window shoping barang-barang Little B dekat batu Pahat pastu terus balik JB.

Mase tengah tengk-tengok barang Little B sempat juga compare harga dengan beli on9. Ada yang lebih murah beli on9 walaupun dah termasuk postage. Yela on9 tak payah nak bayar sewa kedai yang mahal beribu-riban so dorang boleh la jual murah j. Kalau bukak kedai kena la pikir sewa kedai kan. Inchik Hubby kate kalau ada yang berbaloi beli on9 lebih baik beli on9 j. Lagipun senang tak payah nak menempuh jalan jam tuk beli barang. Order pastu transfer duit & tunggu j barang sampai depan mata. pergi kedai babay pon juz nak tengok barang depan mata, pegang-pegang & tanya psal user guide. Pastu order on9. Yang paling best ayat Inchik Hubby "Berapa nak pakai duit?nanti abang tarnsfer kat dalam akaun"MyEm0.Com Ni yang sayang Inchik Hubby ketat-ketat. Tapi CikPuanIsteri tengah pening tak tahu nak pilih yang mana satu set brestpumps ni. Barang-barang yang lain dah ada pilihan hati tapi set breastpumups ni pening sikit. Bila tanya Inchik Hubby jawapan dia "suka hati la nak yang mana. Abang tahu bayar j"  Dua-dua pon macam ok j.

CikPuanIsteri dah decide nak guna breastpump Spectra 3 coz tengok opismate pakai macam seronok j. Memang dah niat kalau ada anak nanti nak breastfeed selagi mampu. So sekarang tengah ushar breastpump ni. Alahai tinggal pilih pon susah. Pening la pulak. Harga pon agak berbaloi jugak.

Spectra 3 Breastpump *Back To Work Package D* RM 499.00:
  1. 1 unit spectra 3 breastpump (RM 388.00)
  2. 1 Autumz Backpak (RM 99.00)
  3. 1 unit spectra shield for double pumping (RM 70.00)
  4. 1 autumz cooler tote bag (RM 46.90)
  5. 3 packs autumz reuseable ice pack (RM 23.00)
  6. 4 bottle of autumz pp milk storage bottles (RM 16.90)
  7. 1 unit BPA free deluxe bottle drying (RM 39.90)
  8. 1 unit receiving blanket (RM 15.90)
  9. 4 pcs washable breastpad (RM 12.90)
  10. RM 10.00 voucher.
Dengan pakej ni boleh jimat RM 224.00. Sapa yang tak nak jimat banyak macam ni kan?? Free shiping lagi. Bag pulak boleh pilih nak warna camne. Comel j warna bag die.

Spectra 3 Breastpump *Back To Work Package H* RM 390.00 :
  1. 1 unit spectra 3 breaspump (RM 388.00)
  2. 1 unit spectra sheild for double pumping (RM 70.00)
  3. 8 bottle of Autumz pp milk storage bottles with free 2 bottle & 5 pcs autumz doble ziplock storage bag (RM 38.90)
  4. 1 unit BPA free deluxe bottle drying (RM 39.90)
  5. 1 unit receiving blanket (RM 15.90)
  6. 4 pcs washable breastpad (RM 12.90)
  7. RM 10.00 voucher.
Pakej nie pulak boleh jimat RM 185.60. Cuma yang bezanya pakej ni tak ada backpack (bag yang buat isi pum) tak ada cooler bag (bag tuk simpan susu) tak ada ice pack (pack ais yang boleh guna semula). Tapi CikPuanIsteri dah tengok dekat Baby Bliss barang-barang tu harga pon ok juga. 
Cooler Bag ni harga die Rm 17.00 lom termasuk postage la. Warna pon cantik juga.

Reusable Icepack pulak Rm 20.00 lom termasuk postage juga. Bagpack tak payah la kot. Masuk j breastpump kat dalam bag biasa. Tengok opismate boleh j buat macam tu. So total pakej H + cooler bag + icepack = RM 427.00 belum termasuk kos pos tuk 2 barang yang beli dekat Baby Bliss

So korang rasa yang mana lagi ok??Tak tahu la yang mana nak pilih. Rasa cam dua-dua pon ok. Pening la.MyEm0.Com Apa kata korang tolong pilih tuk CikPuanIsteri.hehehehe~~

Comments

Popular posts from this blog

:: Tanda - Tanda Bersalin ::

:: Pengalaman Pertama Kali Disahkan Mengandung ::

:: Pengalaman Bersalin Ammar Rizqy ::