Bahagia Selamanya

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Ammar Rizqy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Muhammad Aiman Rifqy

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

:: Ammar rizqy 《7 months》::

Monday, July 22, 2013
Assalamualaikum.....

Hye sugars..!!! Hari ni my lil caliph dah masuk 7 bulan 2 hari & dah masuk hari ke 13 kita berpuasa. Alhamdulillah masih dapat supply susu tuk my lil caliph walaupon puasa. Dulu memang sangat risau kalau tak dapat supply susu.

8.2kg

Big Boy dah anak bonda nie. Masa nie ada majlis iftar bersama opismate kat Suriacity Hotel JB. Makin cerik bukan main lagi. Bila kita sibuk buka dia pon sibuk gak. Nak minum dalam gelas yang kita minum tu. Terpaksa la sediakan gelas khas untuk sikecik ni tapi isi air masak saja. Tak boleh minum manis-manis yer kamu belum cukup umur lagi.


Setiap hari ada j nak buat oarng geram ngan dia ni. Bising rumah dek suara dia saja. Alahai rindunya la kat my lil caliph ni. Sekarang da pandai dah kalau nampak bonda pakai tudung j dia sibuk la nak ikut. Lambat ambik j mula la keluar lagu merdu dia tu. Kalau nampak kereta pon sama gak, sibuk nak masuk. Bijak betul anak bonda ni. Bila pergi berjalan tahan j mata tu tak tido. 


Nie la gaya budaknak susu tapi bonda lambat bagi.hahaha.. Mesti tangan dulu jadi pengganti. Sorie yer gambar tak berapap nak terang coz amik gambar dalam gelap. Entah kenapa saya tak suka sangat ambik gambar guna flash. Rasa macam sakit mata j.


Peberet cartoon my lil caliph Upin & Ipin. Kalau ada kartun ni memang tak berganjak la. Senang sikit nak buat kerja. Saya tapis juga apa yang boleh dia tengok. Tak semua karton saya bagi dia tengok. Yela kalau ada karton yang tak elok better tak yah la kan. Dalam umur dia sekarang ni mudah serap apa yang dia nampak depan mata. So kena pandai pilih.


Ok sekarang dah pandai tido lambat. Ni dah pukul 12.00am pon masih tak nak tido. Bonda dah nak jadi zombie dah. Esok nak bangun sahur & pergi kerja lagi. Asyik la nak main. Dah tak tahan saya masukkan jugak dalam buai coz nak bagi cepat sikit tido.hehehe.. Sorie sayang bonda tak larat dah. Kalau korang nak tengok gelagat my lil calpih nie boleh follow KeeK saya yerk. Sehingga berjumpa lagi di next entry. Adios.

1 TQ for the kisses:

Aine Ainun said... [REPLY]

Hy Ammar..=)
7 bukan dah kamu, sama ngan Irfan..=)

Sangatla comel awak duduk, Irfan tak duduk lagi, time nak duduk asik terbalik ja..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share

Widgets

CikPuanNuffnang