:: Cuti - Cuti Bengkalis ::

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم


1 hingga 3 Disember yang lepas CikPuanIsteri berkesempatan pergi bercuti sambil melawat ke Bengkalis, Indonesia..banyak pengalaman yang CikPuanIsteri nak kongsikan..Rasa bersyukur menjadi rakayat Malaysia..Betul-betul insaf bila g sana..



Apam Polak Dot sebagai buah tangan


Bersunguh-sungguh CikPuanIsteri menyiapkan apam polka dot ni..Perancangan awal CikPuanIsteri nak buat Cheese Tart..Oleh kerana malas dan tak ada banyak masa nak buat crust CikPuanIsteri pon tempah j la tart crust dekat sorang Hamba ALLAH ni..cukup masa CikPuanIsteri nak ambik die punya pekerja kate xde..punye la bengang..bila CikPuanIsteri call die x jawab pon...YA ALLAH sabar je la...Tu yang kelam kabut buat apam polka dot nie 2.00am baru boleh tido...


6.00am da gerak dari JB ke Muar coz naik feri dari Muar..Sampai Muar around 8.00am & terus g rumah pakcik minta tolong hanatar pergi jeti coz kereta nak parking kat rumah die...beli tiket & cari kedai makan tuk sarapan pagi..Around 9.30am kitaorang da dipanggil masuk dalam feri..


Muke tenang + cuak

inchik hubby masih cool


Dokumen kastam & imigresin Indinesia

Incik Hubby da start tingtong tingtong

Inchik Hubby sai 'lama lagi x?'

"Tolong tekan lonceng nak berhenti sekarang"
berhenti tengah laut????
Lebih kurang @ jam gak perjalanan kami dari Muar ke Bengkalis..Kesian dekat Inchik Hubby coz die mabuk laut..


Round-round Kota Bengkalis dulu sebelum gerak ke Pambang...


Baru j smapi di JETI BENGKALIS













Mula gerak ke Pambang...




Papan tanda murid sekolah melintas jalan

Jalan dekat sana di perbuat daripada simen

Jalan Rosak


dekat sana motor di panggil "HONDA"


Tiang Lampu guna kayu jerk



Papa ku pulang dari kota~
Papa ku belikan kereta~

Sangat mencabar


akhirnya sampai jugak
abaikan capal InchikHubby yang CikPuanIsteri pakai

Alhamdulillah sampai 1 rumah


Setakat nie jerk dulu...nanti CikPuanIsteri sambung lagi...

Comments

  1. Salam. ...seronok cerita nya...nk tanya. ..apa yg menarik di Bangkalis. ..sy ingin kesana...apa kemudahan yg ada utk liburan. ....tq

    ReplyDelete
  2. Salam. ...seronok cerita nya...nk tanya. ..apa yg menarik di Bangkalis. ..sy ingin kesana...apa kemudahan yg ada utk liburan. ....tq

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

:: Tanda - Tanda Bersalin ::

:: Pengalaman Pertama Kali Disahkan Mengandung ::

:: Pengalaman Bersalin Ammar Rizqy ::